Pokud nechcete svoji poštu vyzvedávat přes webmail, nebo software nainstalovaný ve vašem počítači. Můžete poštu číst a vyzvedávat přes váš gmail.com účet. 


Níže si popíšeme nastavení jak poštu do gmailu stahovat a jak poštu skrze gmail rozesílat. 



Stahování pošty do Gmailu

  1. Otevřete svůj účet Gmail.
  2. Vpravo nahoře klikněte na ozubené kolečko Settings.
  3. Vyberte Nastavení.
  4. Vyberte kartu Účty a import.
  5. V sekci „Zkontrolovat poštu z jiných účtů (pomocí protokolu POP3)“ klikněte na odkaz Přidat vlastní účet POP3.
  6. Zadejte celou e-mailovou adresu svého druhého účtu a klikněte na Další krok.
  7. Zadejte vaše přístupové údaje k účtu. Jméno a heslo je shodné s údaji používanými do webmail schránky (jméno je vždy celá emailová adresa). Jako POP server použijte alias: mail.jmenovasidomeny.cz
  8. Nyní máte na výběr z několika možností. Doporučujeme toto nastavení:
    • Nechat na serveru kopii přenesené zprávy – Zaškrtněte tuto možnost. Jinak by byly e-maily z vašeho druhého účtu smazány a vy byste se k nim dostali pouze v Gmailu. 
    • Při přenášení pošty vždy používat bezpečné připojení (SSL) – Tuto možnost nechte nezaškrtnutou.
    • Označit příchozí zprávy štítkem – Toto políčko zaškrtněte, pokud chcete mít možnost snadno rozeznat, které e-maily do vaší doručené pošty přišly z tohoto účtu.
    • Archivovat příchozí zprávy – Tuto možnost nechte nezaškrtnutou. Tuto možnost zaškrtněte pouze v případě, že nové zprávy z druhého účtu nechcete zobrazovat ve své doručené poště.
  9. Klikněte na tlačítko Přidat účet. Pokud se vám při nastavování zobrazí chybová zpráva, klikněte na odkaz Zobrazit podrobnosti o chybě, abyste zjistili více o tom, co se nepodařilo.
    • Pokud se vám zobrazí zpráva, že protokol POP není povolen, přejděte na stránku nastavení pro váš druhý účet a podívejte se, kde by se protokol POP dal povolit.
    • Pokud se vám zobrazí zpráva, že protokol POP není k dispozici, je možné, že váš poskytovatel e-mailu protokol POP nepodporuje. Můžete vyzkoušet i další způsoby, jak přesunout e-maily do Gmailu.
    • Pokud se zobrazí jiná chyba, použijte náš nástroj pro odstraňování problémů s nástrojem pro získávání pošty.
  10. Až bude váš účet úspěšně přidán, budete dotázáni, jestli chcete mít možnost z této e-mailové adresy odesílat e-maily. To umožňuje psát ve službě Gmail zprávy, které vypadají, že byly odeslány z jiného e-mailového účtu. Pokud nastavení chcete provést, potvrďte zaškrtněte a postupujte dle návodu níže od bodu číslo 5.

Gmail bude pravidelně kontrolovat, zda na vašem druhém účtu nejsou nové zprávy. Kdy byl váš druhý účet naposled kontrolován, si můžete zobrazit na kartě Účty a import.


Rozesílání pošty skrze Gmail.

  1. Otevřete svůj účet Gmail.
  2. Vpravo nahoře klikněte na ozubené kolečko Settings.
  3. Vyberte Nastavení.
  4. Vyberte kartu Účty a import.
  5. V části Odesílat poštu jako klikněte na možnost Přidat další e-mailovou adresu.
  6. Do pole E-mailová adresa zadejte své jméno a alternativní e-mailovou adresu.
  7. Zadejte server SMTP (např. smtp.jmenovasidomeny.cz), své uživatelské jméno v této doméně (jméno je vždy celá emailová adresa) a heslo pro daný účet. Je možné, že bude třeba upravit také nastavení portu nebo nastavení SSL (v případě potřeby se s žádostí o tyto informace obraťte na svého poskytovatele internetového připojení).
  8. Klikněte na tlačítko Přidat účet >>
  9. Otevřete svůj druhý účet a klikněte na odkaz ve zprávě odeslané službou Gmail nebo zadejte potvrzovací kód na kartě Účty a import v nastavení služby Gmail.
    • Pokud vám Gmail poslal ověřovací e-mail a vy jste jej neobdrželi, zkontrolujte, zda se zpráva z adresy account-verification-noreply@google.com neocitla ve složce se spamem nebo hromadně rozesílanou poštou.